vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Suomen suosituimmat mökkeilyseudut

Suomalaiset ovat todellista mökkikansaa ja melkein jokainen suomalainen rakastaa mökkeilyä. Suomessa on noin puoli miljoonaa mökkiä ja se on todella paljon suhteutettuna väkilukuumme. Määrällisesti eniten mökkejä on Suomessa Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä-Savossa.

Ihmiset jakaantuvat kolmeen eri osaan, siinä millaisesta mökkeilystä he pitävät. Yhdet tahtovat mökin ehdottomasti järven rannalta, toiset taas tahtovat meren rannalta ja kolmannet tahtovat mielellään keskeltä metsää tai erämaata. Makuja mökkeilyyn on monia, mutta onneksi Suomi on monipuolinen maa. Täältä löytyy mökkivaihtoehtoja jokaiseen makuun. On upeita järviä, ihanaa merta ja pohjoisen erämaata.

Helsingin ja Turun saaristossa viihtyvät merta rakastavat mökkeilijät. Heille on tärkeintä puhdas ilma, merituuli ja aallot jotka lyövät kalliorantaan. He ovat ulkoilmaihmisiä, joille meri on tärkeä elementti. He myös pitävät veneilystä ja ajelevat mielellään merellä. Suomen järvimaisemissa viihtyvät puolestaan ihmiset, jotka pitävät Suomen metsistä ja luonnosta ja järvistä. He tykkäävät järven rauhoittavasta olemuksesta ja pitävät usein kalastuksesta. He grillaavat mielellään makkaraa ja käyvät kesäteatterissa jossain pikkukaupungissa. Lapin luonnossa viihtyvät erämaaihmiset, jotka rakastavat tuntureita, puhdasta ilmaa ja kirkasta tähtitaivasta. He haluavat nauttia luonnonrauhasta ja kauniista vaaroista, jotka siintävät silmän kantamattomiin. ”Lapin luonto luo outoa taikaa, se on kaunis ja koskematon…”, näin tunnetussa laulussakin sanotaan ja sitä mieltä ovat lapin mökkeilijät.

Itä-Suomi ja Saimaan alue ovat todella suosittua mökkeilyaluetta. Sinne mökkiläisiä kutsuvat upea luonto ja kauniit puhtaat vesistöt. Siellä on myös erittäin paljon vuokramökkejä tarjolla.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: