vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Mökki Saimaalta – Vuokramökit Saimaa

Saimaa on suurin järvi Suomessa ja siellä upeat maisemat. Saimaan seutu on erittäin suosittua mökkivuokraajien keskuudessa. Saimaa on todella monipuolinen vesistö, siellä on kapeita salmia, upeita kallioita, kauniita saaristoja, hienoja kallioluolia sekä vaaramaisemia. Saimaalla on rantaviivaa yli 50 000 kilometriä ja siellä sijaitsee jopa 33 000 saarta. Saimaa muodostuu useista eri järvenselistä, joita ovat muun muassa Suur-Saimaan selkä, Pihlajavesi ja Haukivesi. Kaikkein tunnetuin on kuitenkin upea kirkasvetinen Puruvesi. Saimaan rannoilla sijaitsee monta kiinnostavaa kaupunkia muun muassa oopperakaupunki Savonlinna, kaunis Punkaharju sekä tunnettu Kuopio. Saimaan alueen kaupunkeja ovat myös Imatra, Joensuu, Varkaus, Lappeenranta, Iisalmi sekä Mikkeli. Kaikki kaupungit ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia.

Saimaan alueella riittää näkemistä ja tekemistä varmasti koko perheelle. Ja se mikä on kaikkein parasta  mökin vuokraamisessa juuri Saimaalta on, kun ajelee vuokramökilleen näissä kauniissa maisemissa, niin mökkitunnelmaan pystyy virittäytymään jo matkalla. Saimaa on varmasti yksi Suomen kauneimmista alueista.

Saimaalla on todella laaja vuokramökkivalikoima. Siellä on niin perinteisiä mummon mökkejä kuin upeita luksushuviloitakin. Jokaiselle budjetille löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Edullisimmissa mökeissä ei välttämättä ole sähköä eikä juoksevaa vettä, mutta sellainen mökki soveltuu hyvin ihmiselle, joka haluaa elää mahdollisimman yksinkertaisesti ja olla lähellä luontoa. Näissäkin mökeissä kuitenkin on rantasauna, joka varmasti monelle on se mökin tärkein asia. Kalleimmissa vuokramökeissä puolestaan on kaikki mukavuudet. Sisävessa ja suihku, sähköt, sauna, takka, televisio, mikroaaltouuni ym. kaikkea mitä toivoa saattaa.

Saimaalla on erityisesti kesäisin paljon kesätapahtumia. Tunnetuimmat tapahtumat ovat varmasti Savonlinnan oopperajuhlat sekä Kuopio tanssii. Mutta hieman tuntemattomampiakin tapahtumia on Saimaalla paljon, esimerkiksi Kännykän heiton MM kisat Savonlinnassa. Näihin on mukava osallistua vaikka mökkimatkalla tai mökkilomailun välissä. Ruoka on myös Saimaalla todella herkullista, aivan perinteistä savolaista. Kuopion kalakukko sekä lörtsyt Savonlinnan torilla ovat monelle kesän koko kohta. Saimaalla on myös paljon historiallista nähtävää sekä tekemistä lapsille, muun muassa Punkaharjun kesämaassa.

{ 1 comment… read it below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: