vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Mökin vuokraus – vinkkejä mökin vuokraukseen

Mökin vuokraus kannattaa tehdä internetistä, sillä se säästää aikaa ja vaivaa. Vuokramökkeihin pääsee myös tutustumaan paremmin kuin pelkän lehti-ilmoituksen perusteella. Mökistä voi myös katsella valokuvia ja tutustua kaikkeen perinpohjaisesti internetin välityksellä. Lomarengas on luotettava vuokramökkien välittäjä. Palvelu on kattava ja varaukseen voi luottaa. Jos vuokraa mökin suoraan yksityiseltä, niin yllätyksiäkin voi tulla.

Mökki kannattaa varata ajoissa, jotta saa haluamansa mökin haluamanaan ajankohtana. Hintalaatu-suhteeltaan parhaimmat mökit varataan ensimmäisenä. Sesonkiaikoina hinnat ovat kaikkein korkeimmillaan, joten keväällä ja syksyllä mökin saa edullisemmin kuin suosituimpina kesäkuukausina. Talvimökeissä sesonkiaikaa ovat viikot 8 – 17 sekä tietysti joulu ja uusivuosi. Lomarengas on jaotellut hintansa eri hintakausiin. Heillä on A, B, C ja D hintakaudet ja erikseen vielä viikonlopun hinta. Hinnat ovat hyvin selkeät ja vertailu helppoa.

Vuokramökin varustetaso

Varustetaso kannattaa miettiä tarkkaan vuokramökille. Mitä ilman ei pysty pärjäämään ja mitkä taas eivät ole niinkään välttämättömiä asioita itselle. Kun on päättänyt omat kriteerinsä, niin on helppoa etsiä niihin sopivia vuokramökkejä. Mökin kuntoon ja sen rakennusvuoteen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Monissa mökeissä on tänä päivänä samat sähköllä toimivat kodinkoneet ja juokseva vesi. Monille mökkeily on myös palaamista arkisempiin oloihin ja ehkä itse haluat rauhoittua ilman televisiota tai jopa ilman sähköä omalla mökkilomallasi. Netissä lomamökin varustetaso on helppo tarkistaa tarkemmasta mökin kuvauksesta.

Mökin vuokraus – sijainti

Vuokramökin sijainti on myös hyvä miettiä tarkkaan. Haluaako lomailla lähellä peruspalveluja kuten kauppaa, terveyskeskusta ja kenties juna-asemaa? Vai haluaako olla metsässä tai järven rannalla kaukana muista ihmisistä? Pitää myös miettiä, että kuinka kauas omasta kotikunnastaan on valmis reissaamaan. Varsinkin lapsiperheille hieman lyhyempi välimatka voi olla parempi.

Mökin ympäristöön kannattaa myös kiinnittää huomiota. Onko mökillä oma ranta ja jos on niin onko pohja hyvä uimiselle ja lasten leikkimiselle? Onko ympäristö hyvin hoidettua vai metsää? Onko lapsille leikkimahdollisuuksia? Entäpä muita harrastusmahdollisuuksia lähettyvillä? Voiko kalastaa, veneillä tai talvella hiihtää? Entäpä onko paikallisia kesätapahtumia, joille voisi olla mukavaa osallistua? Tärkeä ominaisuus on monille myös rantasauna ja voiko rantasaunasta helposti pulahtaa järveen uimaan kesken kuumien löylyjen ja kuinka lähellä naapurimökki ja sen laituri on omaa vuokramökkiä.

Mökin varausehdot kannattaa huomioida tarkkaan. Ja se, että onko peruutusmahdollisuutta?

{ 2 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: