vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Vuokramökki Punkaharjulta

Punkaharjun vuokramökkien suosio on kasvanut rajusti viime vuosina. Mökkitonttien hinnat ovat kivunneet niin korkealle, ettei monilla ole mahdollisuutta edes suunnitella oman mökin ostoa. Erittäin hyvä vaihto tällöin on vuokrata mökki. Punkaharjulla on tarjolla paljon mökkejä ja onhan Punkaharju yksi Suomen kauneimmista mökkikunnista. Punkaharjun vetonaula on sen upea luonto ja upeat vesistöt. Saimaan vesi on puhdasta ja luonto on todella kaunis Punkaharjulla. Lisäksi keskusta on niin viehättävä, että siellä mielellään käy viettämässä kesäpäivää ja täydentämässä ruokavarastojaan mökkilomalla. Punkaharju on äänestetty monta kertaa Suomen kauneimmaksi kunnaksi.

Punkaharjulla on upeaa kansallismaisemaa. Siellä on sen maamerkkinä tunnettu seitsemän kilometrin pituinen harju, joka on peräisin jääkaudelta. Muun muassa satusetämme Zacharias Topelius on sanonut Maamme kirjassa Punkaharjusta seuraavaa: “Epätietoista on, milloin Punkaharjun on ihanimmillaan. Muutamista se on verraton silloin, kun aurinko kohoaa Puruveden takaa ja ulapat kimaltelevat ja koivujen lehdet näyttävät läpikuultavilta aamuruskossa.” sekä ”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tai aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa. Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista kaikkein rikkainten joukossa; se täyttää mielemme kiitollisuudella ja ihailulla.” Hänen lauseensa tuossa kuuluisassa kirjassa kertovat hienosti Punkaharjusta ja sen kauneudesta.

Punkaharju tarjoaa turvallisen ympäristön viettää mökkilomaa ja siellä on todella laadukkaat peruspalvelut. Punkaharjulla on vuokrattavissa niin vaatimattomia mummon mökkejä kuin upeita luksusmökkejäkin. Useimmat Punkaharjun vuokramökeistä sijaitsevat kauniin järven rannalla ja niillä on oma ranta tai laituri sekä rantasauna. Mökeissä on usein oma vene, jota mökin vuokraajat saavat käyttää. Punkaharjun useat mökit sopivat loistavasti lapsiperheille, sillä rannat ovat matalia ja hiekkapohjaisia. Vaikka vuokramökki Punkaharjulla olisi hieman vanhempi ja vaatimattomampi, niin silti siinä on yleensä oma rantasauna. Suomalaisten kriteeri mökin vuokrauksessa on useimmiten juuri tuo sauna ja oma ranta. Suomalaiset rakastavat sitä, että suoraan saunasta pääsee järveen uimaan. Mökkiympäristön lapsiystävällisyys on myös lapsiperheille ratkaiseva tekijä mökin vuokrauksessa. Punkaharjulla on myös upeat kalastusmahdollisuudet ja usein vaikkapa vuokramökin laiturilta voi kalastaa tai sitten voi lähteä järvelle soutelemaan. Punkaharjun metsissä on myös erinomaiset patikointimahdollisuudet sekä loppukesästä marjastus- ja sienestysmahdollisuudet.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: