vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Suomen viinitilat

Suomen viinitilamatkailusta on tullut viime vuosina todella suosittua. Suomalaiset viinit ovat maukkaita ja kesäisiä ja viinitiloilla on yleensä aivan ainutlaatuinen tunnelma. Suomen viinitilat valmistavat ns. tilaviinejä, mikä tarkoittaa sitä, että viini tehdään joko marjoista tai hedelmistä. Suosituimpia ovat eri herukoista tehdyt viinit sekä omenaviini. Viineissä ei ole keinotekoisia väriaineita tai aromiaineita, joten ne ovat todella luonnollisia. Viinit sopivat hyvin kesäisiksi seurustelujuomiksi tai ruokajuomiksi.

Ainoastaan paria suomalaista tilaviiniä myydään Alkoissa ja muuten niitä ei saa ostettua mistään muualta kuin kyseiseltä tilalta. Tällaiset tilaviinitilat valmistavat myös yleensä liköörejä ja tisleitä. Niitä voi suomen lakien vuoksi nauttia vain ravintoloissa tai ostaa Alkosta. Viinitilat eivät voi myydä niitä mukaan.

Suomen viinitilamatkailu yhdistetään usein mökkilomailuun tai leirintälomailuun. Kun muutenkin ollaan liikenteessä Suomen kesässä, niin viinitilalle on mukava poiketa viettämään kesäpäivää ja ehkä maistelemaan viinitilan erikoisuuksia. Tällä hetkellä Suomessa on jo peräti viisikymmentä eri tilaviinitilaa. Ne sijaitsevat ympäri Suomea. Kannattaa tarkistaa, että osuisiko oman kesäloman reitin varrelle jokin viinitila ja mennä ehdottomasti piipahtamaan. Jotkin tilaviinitilat tarjoavat myös ohjelmapalveluita ja majoituspalveluita sekä kotieläimiä perheen pienimpien iloksi.

Alitalon viinitila, Ciderberg, Lohja

Alahovin viinitila, Kuopio

Anolan viinitila, Pieksämäki

Jussin Viini, Lapua

Koskimäen viinitila, Loimaa

Latomäen tilaviini, Marttila

Lepaan viini- ja puutarhatila

Viinitila Leppämäki, Vampula

Levin Viinikellari, Levi

Mustila Viini, Elimäki

Viini-Pihamaa, Kalkkinen

Piironniemen viinitila, Kesälahti

Ollinmäen viinitila, Anttola

Punaisen Tuvan viinitila, Alajärvi

Rönnvikin viinitila, Laitikkala

Tammiluodon viinitila, Parainen

Temolan viinitila, Puumala

Tyryn viini, Mäntyharju

Viinitalo Aito-Onni, Haapavesi

Viinitietokeskus, Juankoski

Viiniverla, Verla

Vuokatin viini ja puutarha, Sotkamo

Viinitila Vanha-Penttilä, Leivonmäki

Viitostien viinitupa, Hyrynsalmi

Leave a Comment

Previous post:

Next post: