vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Joulupukin Pajakylä, Napapiiri, Rovaniemi

Rovaniemen Joulupukin Pajakylä on jokaisen lapsen ja miksei vanhemmankin toivelomakohde.

Joulupukin Pajakylä on avoinna ympäri vuoden ja ennen joulua siellä on ennätyksellisen paljon vierailijoita . Joulupukin Pajakylään tulee myös paljon ulkomaalaisia matkailijoita ja se on todellinen Lapin matkailuvetonaula. Joulupukin pajakylä sijaitsee 8 kilometriä Rovaniemen pohjoispuolella. Joulupukin Pajakylä on rakennettu paikkaan, jossa Valtatie ylittää Pohjoisen napapiirin rajan. Suuri portti johtaa perille Pajakylään. Joululaulut soivat ympäri vuoden ja paikka on todella viehättävä. Rovaniemen lentokentältä matkaa Joulupukin kylään on vain noin kaksi kilometriä.

Joulupukin Pajakylässä on Joulupukin kammari, jonne pääsee tapaamaan itse Joulupukkia. Joulupukki juttelee jokaisen lapsen kanssa. Kun Joulupukin apuritonttu ohjaa sisään Joulupukin kammariin, niin jopa aikuisenkin valtaa uskomaton tunne. Vatsanpohjaa kutittaa ja maailma tuntuu ikään kuin pysähtyvän. Aikuisenkin mieli jollain tavalla taantuu lapsen tasolle ja saa sisäänsä sen upean joulun odotuksen tunteen. Joulupukin kammarissa otetaan valokuva Joulupukin kanssa ja sen saa halutessaan ostaa matkamuistoksi.

Pajakylässä on paljon kauppoja, joissa myydään erilaisia jouluaiheisia ja Lappiaiheisia tuotteita ja matkamuistoja. Siellä on myös ravintola ja kahvila, jossa voi nauttia hyvää Napapiirin ruokaa. Joulupukin pääposti sijaitsee myös Joulupukin Pajakylässä. Siellä on myös ihastuttava joulunäyttely.

Joulupukin Pajakylän lähellä on yksi Joulupukin poroaitauksista. Siellä voi käydä tapaamassa poroja ja tutustumassa niiden elämään.

Miksi Joulupukki on tavattavissa Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä eikä Korvatunturilla?

Jokainen tietää, että Joulupukki asuu Korvatunturilla. Se on aivan totta. Joulupukki toivoo, että voisi ottaa vastaan vieraita Korvatunturin kodissaan. Se on kuitenkin hankalaa, sillä Korvatunturi sijaitsee vähän kauempana, sellaisessa paikassa jonne on hankala kulkea. Matkalla nimittäin on paljon pikkutuntureita, kiviä, polkuja ja jokia. Toinen syy, miksi Joulupukki ei ota lapsia vastaan Korvatunturin kodissaan on se, että siellä ovat kaikki seuraavan Joulun lahjat näkyvissä, kun tontut puuhastelevat niiden parissa. Ja lahjojenhan täytyy säilyä salaisuutena jouluun saakka. Joulupukki on päättänyt, että Napapiiri on näppärä paikka tavata lapsia ja sen takia hänen kammarinsa on siellä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: