vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Suomalaisten lomanviettotavat

Suomalaiset ovat melko kotiinpäin lämpiävää kansaa keskimäärin ajateltuna. Lomaa vietetään usein kotimaassa ja aina ei haluta matkustaa pois Suomesta. Tutkimusten mukaan noin joka viides suomalainen tekee kesälomamatkan jonnekin Eurooppaan ja joka kymmenes suomalainen tekee lomamatkan Pohjoismaihin. Baltian merkitys suomalaisten kesälomamatkakohteena on kasvanut viime vuosina. Sinne suunnittelee matkaa jopa 8 % suomalaisista.

Lomanviettokohteissa Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen välillä on selvä ero. Etelä-suomalaiset matkustavat yleensä Eurooppaan ja pohjois-suomalaiset Pohjoismaihin.

Joka neljäs suomalainen omistaa oman vapaa-ajan asunnon tai kesämökin ja keskimäärin he viettävät mökillään noin seitsemän viikkoa vuodesta. Noin joka kymmenes suomalainen haluaisi ostaa oman kesämökin ja suunnittelee sellaisen ostamista lähivuosien aikana. Keskimääräinen mökin enimmäishintaraja on tutkimusten mukaan 83 000 euroa.

Yleensä kesälomamatkaan käytetään noin 1500 euroa. Etelä-suomalaiset käyttävät tutkimusten mukaan eniten rahaa lomailuun ja itä-suomalaiset puolestaan vähiten rahaa. Ne suomalaiset, jotka matkustavat Eurooppaan, käyttävät lomailuunsa enemmän rahaa, kuin pelkästään Suomessa lomailevat. Tutkimusten mukaan suurimmalla osalla lomalaisista on tapana ylittää lomabudjettinsa hiukan. Asiantuntijat suosittelevat, että kesälomansa ajaksi kannattaa tehdä budjetti aivan viikkotasolle asti, jottei tule matkan jälkeen ikäviä yllätyksiä.

Suomalaisilla on tapana suunnitella kesälomaansa jo hyvissä ajoin ennen lomaa. Suomessa kesä on niin lyhyt, että lomasta halutaan saada kaikki mahdollinen irti. Monet ihmiset yhdistävät kesälomaansa lomailun mökillä ja lomailun ulkomailla. Näin saa yhdistettyä kaksi parasta asiaa. Useimmat suomalaiset eivät halua viettää koko lomaansa vain kotona, sillä koetaan, että silloin ei pääse niin hyvin irtautumaan arjesta.

Talvilomailutavat jakavat suomalaiset kahteen leiriin. Toisten mielestä lomailu lumisessa Suomessa talviurheillen on parasta mitä toivoa saattaa ja toiset puolestaan haluavat lomalle etelän aurinkoon, jotta jaksavat sitten taas Suomen kylmässä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: