vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Mökkivuokraus Suomessa

Suomessa mökin vuokraaminen on tullut todella suosituksi tavaksi viettää lomaa. Jo yhä useampi perhe, pariskunta tai kaveriporukka päätyy vuokraamaan mökin ja viettämään siten lomaansa. Tämä on suosittua sekä kesällä että talvella. Kun Suomessa vuokrataan mökkejä, niin suomalaiset itse ovat suurin vuokraajaryhmä, vain noin 30 prosenttia mökin vuokraajista tulee ulkomailta. Tyypillisesti ulkomaiset mökkivuokraajat tulevat Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä. Yleisin mökkivuokrausseurue on 2-4 hengen porukka, jonka aikuiset ovat iältään 40 – 60 -vuotiaita. Suomalaisista mökin vuokraajista jopa puolet on kotoisin Helsingistä tai sen lähialueilta.

Kun on tutkittu sitä, että mitkä tekijät vaikuttavat vuokramökin valintaan, on ehdottomasti tärkeimmäksi kriteeriksi noussut meren tai järven läheisyys. Jopa 98 % mökkivuokraajista on sitä mieltä, että mökistä tulee olla välitön pääsy uimaan. Seuraavaksi tärkeimmäksi tekijäksi on noussut se, että vuokramökki sijaitsee suhteellisen lähellä omaa kotia. Tämä pätee erityisesti viikonloppuvuokrauksissa, mutta myös viikon varauksissa jopa 70 % mökkivuokraajista halusi pysytellä 400 kilometrin säteellä omasta kodistaan.

Kaikkein tärkeimmät varusteet vuokramökillä ovat sauna, suihku, jääkaappi, lämmin vesi, takka, astiat, sisä-wc, siivousvälineet, televisio ja kahvinkeitin. Osa toivoo myös astianpesukonetta sekä pyykinpesukonetta. Mökin pihalla täytyy suurimmalle osalle mökin vuokraajista olla ulkogrilli, puutarhakalusteet, pihavalot ja tikkataulu. Vuokramökin ympäristön toivotaan olevan hyvin hoidettu ja lähimmän naapurin toivotaan olevan hieman kauempana, eikä aivan samassa pihassa.

Lisäpalveluiden saanti mökille ei noussut tärkeäksi tekijäksi. Osa toivoo, että mökin loppusiivouksen saisi hoitaa itse ja osa puolestaan mielellään maksaa siitä, että joku toinen tekee siivouksen. Yleisesti ottaen siivouspalveluiden hintoja pidetään melko korkeina. Jotkut mökkivuokraajat toivoivat, että lähistöllä on kalastuspalveluja ja ateriapalveluja, mutta niiden merkitys mökkivalinnassa ei noussut kovin tärkeäksi.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: