vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Mökkilomailu – vuokrataan mökki

Kun talven selkä alkaa olla taitettu, tuleva kesä siintää jo mielessä. Ajatukset karkailevat Suomen kesään ja siihen, miten voisi viettää lomaa kauniissa Suomessa. Monien haaveena on viettää kesälomaa mökillä – yleensä vuokrataan mökki. Mökkilomailun suosio on kasvanut suuresti viime vuosina ja erityisesti vuokramökkien kysyntä on kovaa. Jos mielii vuokrata toiveidensa mökin suosituimpana kesäloma-aikana, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Monilla ei ole varaa tai halua hankkia omaa mökkiä, niin silloin vuokramökki on loistava ratkaisu. Vuokramökki varataan nykyisin yleensä internetin kautta, koska se on niin näppärää. Vuokraaja näkee kaikki vaihtoehdot kätevästi suoraan kodistansa käsin ja voi valita sen omansa. Internetissä on hyvin tarkat tiedot ja valokuvat kaikista vuokrattavista mökeistä, joten aikaa ei kulu mihinkään ylimääräiseen selvittämiseen. On myös hyvä käyttää suosittua mökkivälittäjää, niin voi luottaa varaukseensa.

Kaiken kiireen keskellä luontoa on alettu arvostamaan yhä enemmän ja mikä tarjoaisikaan paremmat mahdollisuudet luonnon läheisyydessä lomailuun kun mökkeily. Ihmiset arvostavat sitä, että kesälomalla palataan ikään kuin juurilleen: saunotaan, uidaan, grillataan makkaraa, pelataan pihapelejä sekä kalastetaan ja poimitaan marjoja. Varsinkin lapsiperheet tahtovat lomailla luonnon lähellä ja vanhemmat haluavat opettaa kaupungissa asuville lapsilleen Suomen luonnon ainutlaatuisuutta. Lomamökillä koko perheellä on aikaa nauttia yhdessäolosta ja mitään paineita mistään ei ole. Usein jos perhe matkustaa lomallaan esimerkiksi ulkomaille, niin siellä lomailu on hyvin erilaista. Aina ei välttämättä ehdi edes rentoutumaan, kun koko ajan on suoritettava. On käytävä katsomassa pakolliset nähtävyydet. On shoppailtava ja mentävä retkille. Mökkilomalla ei tällaisia paineita ole ja kaiken kiireen ja suorittamisen voi jättää kotiin.

Vuokramökkien taso ja hinnat vaihtelevat voimakkaasti ja jokaiselle budjetille löytyy varmasti se hyvä vaihtoehto. Jos tinkii hieman mökin mukavuuksista, niin hintakin putoaa reilusti. Jos taas haluaa mökiltään kaikki mukavuudet, kuten sisävessan, lämpimän veden ja kaikki elektroniset laitteet, niin tietysti se maksaa hieman enemmän. Hinnat vaihtelevat noin parista sadasta per viikko aina tuhanteen euroon per viikko. Keskimääräinen viikkohinta mukavasta mökistä hyvällä paikalla on noin 600 – 800 euroa. Sen lisäksi että hinnoissa näkyy mökkien varustetaso, niin myös mökin ympäristölläkin on suuri merkitys. Mikäli vuokratttavan mökin ympäristössä on hyvät harrastusmahdollisuudet, kalastusmahdollisuudet tms. niin se lisää vuokramökin hintaa. Lapsiperheen kannattaa huomioida mökkiä varatessaan erityisesti se, että vuokrataan mökki lapsien ehdoilla ja että ympäristö on mukava lapsille. Mökistä on hyvä löytyä perusmukavuudet. Muun muassa matala hiekkapohjainen ranta lisää lapsiperheen mukavuutta roimasti.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: