vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Maatilamatkailu – maatilat

Maatilamatkailu eli majoitus jollain matkailutilalla tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua maaseudun elämään. Erityisesti lapsiperheiden keskuudessa tämä matkailumuoto on yleistynyt. Maalla voi todella rentoutua ja jättää kaupungin kiireet taakseen. Kuunnella linnunlaulua ja nauttia luonnon rauhasta.

Maatilamatkailu vaihtoehtoja on useita ja ympäri Suomea. Yöpymispaikkana tai lomapaikkana voi olla maatila, matkailutila tai kotieläintila, joka tarjoaa aamiaismajoitusta, puolihoitoa tai täysihoitopaketteja. Niissä on yleensä tarjolla erittäin monipuolisia ohjelmapalveluja sekä aktiviteetteja, joten harrastajallekin maatilaloma on mielekäs vaihtoehto. Toki tämä soveltuu hienosti myös pelkkään lekotteluun ja rentoutumiseen ja erityisesti lapset pitävät siitä, että saavat tutustua kotieläimiin ja ehkä päästä ruokkimaankin niitä.

Joulu, pääsiäinen tai juhannus maalaistalossa kaikkine perinteineen on varmasti ihana kokemus koko perheelle. Siellä koko perhe voi rentoutua ja astua valmiiden notkuvien juhlapöytien ääreen. Matkailutilat sopivat myös suuremmille porukoille sekä esimerkiksi sukujuhlien tai leirikoulun viettämiseen.

Jänisvaara

Jänisvaaran maatilamatkailuyritys sijaitsee luonnonkauniilla Kolilla. Jänisvaarasta voi vuokrata mökin joko Pielisen rannalta tai sitten rauhallisesta Jänisvaarasta. Mökit ovat vuokrattavissa ympäri vuoden. Jänisvaaran tuvassa voi nauttia maistuvista itse tehdyistä maalaisruoista ja niitä voi myös tilata suoraan mökkiin. Talvisin Jänisvaaralla on upeat hiihtoladut ja perheen pienimmille on järjestetty oma satulatu. Jänisvaaran asiakkaat saavat myös vapaasti käyttää lumikenkiä ja pulkkia. Jänisvaarassa voi talvella osallistua myös huskyajelulle tai moottorikelkkasafarille. Kesäisin patikointimahdollisuudet ovat loistavat Kolin kansallispuistomaisemissa.

Majatalo Kotipuro

Kotipuron maatilamatkailutila sijaitsee Heinävedellä Kerman kylässä. Maatila on erikoistunut mansikan viljelyyn. Kotipuron majoitusrakennuksessa on yhdeksän makuuhuonetta ja sen keittiössä voi vapaasti itse laittaa ruokaa. Pihapiiri on kotoisa grillikatoksineen ja lasten leikkipaikkoineen. Ranta sijaitsee noin puolen kilometrin päässä ja siellä on viehättävä rantasauna sekä laavu makkaranpaistoa varten.

Saarilan maatilamatkailu

Saarilan maatilamatkailutila sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Joensuusta. Tilalla on ihana kotieläinpiha, jossa on kaikenlaisia eläimiä, joita lapset saavat hoitaa. Saarilassa voi majoittua ja nauttia tilan herkullisista antimista. Mökit ovat viihtyisiä ja tilavia ja niissä on täydellinen varustus. Saarilan tiloja vuokrataan myös perhejuhlia varten.

Maatilamatkailu Mannila

Mannilan maatilamatkailutila sijaitsee Punkaharjun kauniissa maisemissa. Tilalla on loistavat majoitusmahdollisuudet aina hienoista hotellihuoneista mökkeihin ja aittahuoneisiin. Aamiainen on runsas ja maalaismainen ja sen nautittuaan jaksaa varmasti nauttia mukavasta päivästä. Muutoinkin maukasta kotiruokaa tarjoavat tilan ravintola sekä kahvila. Grillikatosta ja savustuspaikkaa saa aivan vapaasti käyttää vaikkapa itse onkimilleen kaloille.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: