vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Asuntoauto tai asuntovaunu vuokralle loman ajaksi

Asuntoauton tai asuntovaunun voi nyt myös vuokrata lomansa ajaksi ja nauttia leirintäelämästä ilman omaa autoa tai vaunua. Tämä lomanviettotapa on yleistynyt kovasti viime vuosina ja vuokrausyrittäjiä on tullut markkinoille useita. Asuntoauto tai asuntovaunu halutaan vuokrata silloin, kun ei haluta investoida omaan autoon tai vaunuun, mutta halutaan silti nauttia leirintäelämän vapaudesta. Vuokraus kannatta myös silloin, kun harkitsee oman asuntoauton tai asuntovaunun ostoa. Sellaisen vuokraaminen on hyvä tapa varmistaa, että leirintälomailu sopii itselleen varmasti, ennen kuin tekee suuren sijoituksen.

Lomailu asuntoautolla tai asuntovaunulla

Asuntoauto- ja asuntovaunulomailu ovat siksi niin suosittuja, että lomailu silloin on niin vapaata. Siinä on aina oman itsensä herra ja maisemaa voi vaihtaa aivan vapaasti silloin kun haluaa. Mukavuudet ovat kuitenkin aina käden ulottuvilla. Suomen kesässä usein tuleva vesisadekaan ei haittaa, kun on tarvittaessa katto pään päälle mukana jo valmiiksi. Leirintäalueet Suomessa ja Euroopassa ovat toinen toistaan hienompia ja mielenkiintoisempia ja asuntoautoillen tai –vaunuillen pääsee näkemään kerralla monta hienoa paikkaa.

Asuntoauton tai asuntovaunun vuokraus

Asuntoautoja ja asuntovaunuja vuokraavat monet tunnetut autonvuokrausfirmat sekä vain näihin erikoistuneet vuokraamot. Monet yksityisetkin vuokraavat omia matkailuautojaan ja –vaunujaan, silloin kun he eivät itse niitä tarvitse. Kannattaa vertailla hintoja, vuokrausehtoja sekä menopelien tasoja, sillä ne saattavat vaihdella huomattavastikin. Joillakin yrityksillä muun muassa sopimukseen kuuluvat ajokilometrit ovat hyvin rajattuja ja jos vahingossa ajaa liikaa, niin lisälasku saattaa olla yllättävänkin suuri.

Vuokraushinnat

Asuntoauton ja asuntovaunun vuokraushinnat määräytyvät monesta tekijästä. Ensinnäkin sesonki vaikuttaa todella paljon. Suosituimpina kesälomakuukausina hinnat nousevat roimasti verrattuna kevääseen ja syksyyn. Myös asuntoauton tai –vaunun koko, ikä ja varustetaso vaikuttavat hintaan. Vuokra täytyy yleensä maksaa aina etukäteen ja varausmaksu tulee myös suorittaa hyvissä ajoin ennen varauksen alkua. Vuokraus on nykyään nimittäin niin suosittua ja vuokraajat haluavat tällä varmistaa, ettei viime hetken peruutuksia tule. Vuokrahintahaarukka on todella laaja: aina muutamasta satasesta per viikko jopa pariin tuhanteen per viikko.

Ehdot vuokraukselle

Asuntoauton tai asuntovaunun voi vuokrata kuka tahansa, jolla on ajokortti ja yleensä vaaditaan myös vuosi ajokokemusta. Jotkin vuokrausfirmat ovat myös erikseen määritelleet vuokraajalle minimi-iän. Vuokraussopimus on henkilökohtainen ja silloin asuntoautoa tai –vaunua ei saa antaa kolmannelle osapuolelle käyttöön. Jos haluaa matkustaa Suomen ulkopuolelle, niin siitä on tehtävä erillinen sopimus.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: