vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Grillausvinkkejä mökille

Mökin vuokraus ja grillaus on oleellinen osa suomalaista elämää, aivan yhtä tärkeää kuin saunominen ja uinti. Lähes kaikki mökkeilijät grillaavat ja nauttivat ruokansa ulkosalla sään salliessa. Kauniissa Suomen kesässä on ihanaa grillata ja nauttia myös tuoksuista ennen ruoan nauttimista. Ruoaksi riittävät grillatut lihat ja vain jokin salaatti. Grilliruoka saa olla konstailematonta ja mitään kastikkeitakaan ei välttämättä tarvita. Jos haluaa ruokaisampaa ruokaa, niin voi keittää uudet perunat tillillä ja bon appetit!

Grillattavaksi kannattaa valita lihoja, jotka kypsyvät nopeasti ja sisältävät myös hieman rasvaa. Rasva nimittäin mehevöittää lihaa mukavasti. Nopeasti kypsyviä lihoja ovat esimerkiksi porsaan file, broilerin file ,naudan ulkofile ja lampaan ulkofile. Unohtamatta tietenkään erilaisia makkaroita ja makkaratuotteita, joita nykyään on markkinoilla useita kymmeniä. Lihat kannattaa ottaa lämpimään noin puoli tuntia ennen grillausta, jotta ne eivät ole jääkaappikylmiä grilliin laitettaessa. Lihan pinta täytyy kuivata ja sille kannattaa sivellä grillauskastiketta. Erilaisia grillauskastikkeita on myynnissä monenlaisia ja sen voi tehdä itsekin hyvin helposti sekoittamalla hieman öljyä ja mieleisiään mausteita.

Grillissä voi ja kannattaakin kypsentää myös kasviksia. Esimerkiksi täytetyt herkkusienet ja grillattu maissi maistuvat myös lihansyöjille. Ihana herkkusieniresepti on sellainen, jossa herkkusienestä poistetaan kanta ja sen sisälle laitetaan palanen koskenlaskija-sulatejuustoa. Sitten sienen ympärille kietaistaan pekoni ja laitetaan grilliin paistumaan. Tämä maistuu myös kevyestä ruoasta pitäville, sillä sekä juustoa että pekonia on kaupoissa tarjolla myös kevytversioina. Kasvisvartaat ja kasvisnyytit valmistuvat myös helposti grillissä ja ne sopivat hyvin lihan lisukkeeksi. Lisäksi jo vanhahkostakin leivästä saa maistuvaa grillaamalla sen grillissä lihojen kanssa. Herkuttelijat sipaisevat leivän pintaan vielä hieman oliiviöljyä ja valkosipulia ja makunautinto on taattu!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: