vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Suomen huvipuistot

Linnanmäki, Helsinki

Helsingin Linnanmäki on Suomen perinteisin huvipuisto. Se on toiminut jo 60 vuotta ja tarjonnut suuria elämyksiä kaikenikäisille kävijöilleen. Linnanmäellä on yksi pohjolan suurimmista huvipuistoista ja siellä riittää vempaimia kaikenikäisille ihmisille. Linnanmäelle pääsee sisään aivan ilmaiseksi ja laitteisiin voi ostaa erillisiä laitelippuja tai sitten koko päivän tai illan rannekkeen. Linnanmäellä on myös paljon tapahtumia, ravintoloita ja kauppoja. Joskus Linnanmäelle voi mennä viettämään mukavaa iltaa vaikka vain ravintolassa syöden ja iloisesta tunnelmasta nauttien. Joka vuosi Linnanmäelle tulee jokin uusi ja mielenkiintoinen laite, joka täytyy käydä testaamassa.

Särkänniemi, Tampere

Tampereen Särkänniemi on suosittu huvipuisto, jossa varmasti jokainen koululainen on joskus käynyt kevätretkellä. Muutenkin sijainti keskellä Suomea houkuttelee kävijöitä joka paikasta. Siellä on paljon välineitä kaiken ikäisille. Särkänniemi tekee yhteistyötä Näsinneulan, Planetaarion, Delfinaarion ja Sara Hildenin taidemuseon kanssa. Jos haluaa käydä Särkänniemessä, niin kannattaa ostaa yhden päivän elämysavain, niin saa vierailla kaikissa näissä kohteissa. Toki ainoastaan Särkänniemeenkin pääsee, 8 euron sisäänpääsymaksulla.

Tykkimäki, Kouvola

Tykkimäki on tunnelmallinen ja Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto Kouvolassa. Se soveltuu erityisesti perheille, sillä siellä on mukavan rauhallinen tunnelma. Perheen pienimmille siellä on myös tarjolla laaja valikoima laitteita. Yhteensä alueella on erilaisia laitteita nelisenkymmentä. Tykkimäkeen on maksuton sisäänpääsy ja laitteisiin voi ostaa joko kertalippuja tai sitten koko päivän rannekkeen. Alueella on kahviloita ja ravintoloita ja siellä on mukava viettää kesäpäivää. Lavalla on myös usein erilaisia esityksiä, esimerkiksi klovniesityksiä.

Powerpark, Alahärmä

Powerpark on Suomen uusin elämyspuisto. Siellä on laitteita kaiken ikäisille. Sisään pääsee 5 euron pääsymaksulla. Powerparkissa on 160 metrin pituinen kauppakatu, joten siellä on myös todella hyvät ostosmahdollisuudet. Lisäksi siellä on ravintoloita ja kahviloita. Powerparkin yhteydessä on Satumaa, jossa on paljon aktiivista tekemistä perheen pienille lapsille. Siellä voi muun muassa tavata Röllin kavereineen.

Wasalandia, Vaasa

Wasalandiassa on paljon laitteita ja pelejä kaiken ikäisille. Sen 17 euron sisäänpääsymaksu sisältää valmiiksi kaikkien laitteiden rajattoman käyttöoikeuden. Sinne voi ostaa myös Fun Tour-lipun, joka sisältää sisäänpääsyn myös viereiseen vesipuisto Tropiclandiaan. Wasalandiassa on monia ravintoloita ja mukavana lisänä siellä on picnic-alue, jossa saa syödä omia eväitä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: