vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Erämaamatkailu – Matkailua Lapin luonnossa

Erämaamatkailu lapissa luonnon keskellä source:http://www.flickr.com/photos/30096635@N03/3661440951/

Erämaamatkailu on matkailua, jossa halutaan olla mahdollisimman lähellä luontoa. Erämaamatkailu perustuu siihen, että ei haluta muita ihmisiä eikä palveluja ympärilleen. Suomessa erämaamatkailua voi harrastaa pohjois-Suomessa ja etenkin Lapissa. Siellä riittää vielä koskematonta luontoa, jossa ei ihmisiä asu jokaisella neliökilometrillä. Erämaamatkailua voi harrastaa kaikkina vuodenaikoina. Suomen luonto on todella monipuolista ja eri vuodenajat antavat erämaamatkailulle oman sävynsä. Varsinkin syksyllä ruskan aikaan on sanoinkuvaamattoman upeaa nauttia pohjois-Suomen hiljaisesta luonnosta ja sen kauniista väreistä. Pohjoisen yöttömät yöt ovat myös vertaansa vailla.

Erämaamatkailuun kuuluu olennaisesti patikointi, vaellus ja kalastus. Reppuun pakataan eväät ja yöpymisvälineet ja päälle laitetaan säänkestävät erämaavarusteet. Kartta on erämaamatkailijan tärkein apuväline. Vaellusreitti kannattaa suunnitella etukäteen ja kertoa kotijoukoille tai kavereilleen, että missä päin milloinkin liikkuu. Kännykkä ei nimittäin aina kuulu erämaassa. Lapissa on paljon retkeilymajoja, joissa voi vapaasti yöpyä. Jotkut haluavat myös yöpyä omissa teltoissaan.

Erämaamatkailija nauttii suunnattomasti siitä, että saa irtautua kaikesta hälinästä ja liiasta materiasta. Erämaamatkailija nauttii luonnosta, kuuntelee luonnon ääniä ja on rauhassa ajatustensa kanssa. Välillä jokainen kaipaa sitä, että saa irtautua oravanpyörästä ja mennä takaisin siihen elämään, mitä joskus muinoin oli. Silloin tajuaa elämän merkityksenkin paremmin. Nokikahvit kannon nokassa, kun ympärillä on vain metsää ja luontoa, ovat suuri elämys erämaamatkailijalle.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: