vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Viisi mukavaa tekemistä vuokramökillä

Mökkilomailu on siitä mukavaa, että siellä on harvemmin samoja harrastuksia kuin kotona. Vaikka nykyään monet vuokramökit ovat varustettu entistä paremmin ja ihmisten omat mökit ovat enemmänkin koko vuoden asuttavia kakkosasuntoja, löytyy mökillä vielä monta erilaista harrastetta ja tekemistä kuin mitä kotona tekisi. Tässä muutama ehdotus jota perinteisesti voit harrastaa mökkeillessäsi.

  1. Kävele metsässä ja tarkkaile luontoa. Ehkä tärkein syy ja se mielenrauhan puolesta tärkein on luonnon läheisyys mökkeillessä. Kaupungissa asuvat perheet ja ihmiset kaipaavat luonnon rauhaa ja mikä olisikaan parempi paikka nauttia luonnosta kuin rauhallinen vuokramökki keskellä metsää.
  2. Marjastus ja sienestys. Samalla kun kävelet metsässä voit hyödyntää sen antimia keräämällä itsellesi sieniä ja marjoja. Metsistä ja luonnosta saa myös kerätä omiin tarpeisiin joka miehen oikeudella kedon kukkia ja muita versoja ja varpuja. Kannattaa muistaa uhanalaiset ja rauhoitetut jäkälät ja sammaleet jättää rauhaan.
  3. Uiminen. Monelle mökki on ensimmäinen paikka jossa pääsee kunnolla opettelemaan uimista. Vuokramökiltä yleensä halutaan enemmän luksusta ja monet valitsevatkin oman mökkinsä järven tai meren rannalta. Omassa rannassa on hyvä opettaa lapsia uimaan ja nauttia vedestä itsekin.
  4. Saunominen, olut ja makkara. Uimaan kannattaa myös pulahtaa suoraan saunasta – au naturel tietenkin, kuten Suomessa on tapana. Mikään ei virkistä ja puhdista mieltä paremmin kuin kuuman löylyn jälkeen pulahtaa järvisuomen kirkkaisiin vesiin ja antaa ilta auringon kuivattaa kesän kellertämä iho kuivaksi. Kiukaan kivillä makkaran paistaminen onnistuu kätevästi foliossa saunomisen ohessa ja mikään ei maistu paremmalta kuin järvikylmä olut saunan päälle makkaraa syödessä.
  5. Pelikortit ja seurapelit. Mökillä ollessa kannattaa panostaa myös yhteiseen aikaan pelaamalla suosittuja korttipelejä, kuten marjapussia, sököä ja paskahousua. Myös uusi pokeri villitys voi olla mukava lisä mökki-iltojen korttipöydässä. Vaikka mökit ovat nykyään varustettu melkein hotellitasoisesti viihde-elektroniikalla, kannattaa viettää enemmän aikaa koko perheen kesken tai kavereiden seurassa ja pelata vanhan kunnon pelikorteilla tai lautapelejä.

Mökillä perinteet nousevat yleensä kunniaan ja monet tuntevat astuvansa ajassa taaksepäin, kun vuokraavat mökin, jossa ei välttämättä ole kaikkia kaupunkiasunnon mukavuuksia. Mökillä on mukava tehdä ja harrastaa perinteisiä leikkejä ja harrastuksia, joiden nauttimiseen ei tarvita kuin halvat pelivälineet ja mukava seurue. Nauti mökkilomastasi juuri sinulle ominaisella tavalla ja kokeile välillä myös jotain uutta mukavaa tekemistä aina kun huvittaa ja siltä tuntuu. Vuokramökillähän on tarkoitus pääsääntöisesti rentoutua, joten älä harrastaa liikaa yhden päivän aikana.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: