vuokramökit - lomamökit - mökin vuokraus - mökkilomat.net

Suomen parhaat kesäkaupungit TOP 5

Helsinki kesäkaupunki source:http://www.flickr.com/photos/mattimattila/2598987979/

Suomessa on monta ihanaa kesäkaupunkia. Kesäkaupungin paras tunnusmerkki on se, että kesällä kaupunki herää eloon. Ympäristö on kaunista, tekemistä riittää ja tunnelma on iloinen. Jokaisella suomalaisella voi olla tästä asiasta oma mielipiteensä, mutta tässä artikkelissa on listattu kirjoittajan mielestä Suomen 5 parasta kesäkaupunkia. Näissä kaikissa on omaleimainen ja viehättävä tunnelma ja kesäpäivänä löytyy vaikka mitä mukavaa tekemistä.

Helsinki

Helsinki on vilkas ja virkeä kesäkaupunki. Kesällä Helsingissä on viehättävä eurooppalainen tunnelma kesäterasseineen ja jäätelökioskeineen. Helsingissä on myös paljon kulttuuritapahtumia, lähes koko ajan tapahtuu jossakin, on musiikkia, teatteria ja näyttelyitä. Helsinki on hyvin kansainvälinen kaupunki kesällä ja siellä on paljon matkailijoita. Helsingissä on paljon kesätoreja, joista voi ostaa mansikoita, herneitä ja muita kesäisiä asioita. Helsingin Kaivopuistossa on ihana tunnelma ja eväsretkelle tai aurinkoa ottamaan voi lähteä vaikka johonkin Helsingin edustalla olevaan saareen. Suomenlinna, Uunisaari, Pihlajasaari ja Mustasaari ovat ihania kesäpiknikpaikkoja. Eväät voi ostaa vaikka Helsingin kauppahallista, niin saa taatusti tuoretta ruokaa. Iltaisin Helsingin terasseilla on viihtyisää istua ja katsella kaupungin vilinää.

Hanko

 Hanko on säänsä puolesta Suomen paras kesäkaupunki. Useimmiten suurimmat lämpöennätykset mitataan juuri Hangossa, koska sen sijainti Suomen eteläkärjessä on niin ihanteellinen. Hangossa on 30 kilometriä hiekkarantaa ja lisäksi siellä on merellisen kaunista. Siellä on pitsihuviloita, viehättäviä ravintoloita ja mikä parasta, yleensä aurinko paistaa. Hangon satama on myös kaupungin vetonaula.

Naantali

Naantali on kaunis kesäkaupunki. Kaupungin vanha keskusta on todella viehättävä pienine putiikkeineen ja kahviloineen. Naantalissa on erittäin kaunis huvivenesatama ja ympäristö kutsuu viettämään kesäpäivää ulkona. Naantalissa sijaitsee myös suosittu Muumimaailma, jonka takia monet perheet suuntaavat Naantaliin joka kesä. Siellä on myös presidentin kesäasunto Kultaranta.

Savonlinna

Savonlinnan kesätori on maankuulu. Savonlinnan torilta saa aina parhaimmat lörtsyt ja jäätelöt. Savonlinnassa on muutenkin leppoisa kesätunnelma ja sen ympäristössä on paljon kesämökkejä. Savonlinnan Oopperajuhlat tietenkin myös vetävät suuren joukon suomalaisia joka vuosi Savonlinnaan nauttimaan taidokkaista musiikkiesityksistä.

Porvoo

Porvoo herää eloon kesäisin. Porvoon Wanhassa kaupunginosassa on paljon viehättäviä kauppoja sekä ravintoloita terasseineen. Jokirannassa on mukava nauttia jäätelöä ja katsella kaunista maisemaa. Porvoossa on erityisesti kesäisin käsityöläiskulttuuri hyvin näkyvästi esillä. Porvoon lähellä sijaitsee myös paljon kesämökkejä ja se näkyy Porvoon kesässä positiivisesti.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: